You are here:

JA slide show

Review: Star Wars: The Old Republic

Star Wars the old Republic (SWTOR) wordt al de snelst groeiende MMORPG genoemd. Hierbij biedt het alle basiselementen die een beginnende MMORPG game nodig heeft om tot een succes door te kunnen groeien. De ontwikkelaars hebben alle goede eigenschappen van de huidige MMORPG's overgenomen en deze verwerkt in een uniek star wars concept.Quests en flashpoint
Swtor slaagt er in om de spelers bij het begin al mee te slepen met behulp van een stevige verhaallijn die word ondersteund door animatiefilms. De dialogen met NPC's zijn ingesproken en is van een vergelijkbaar niveau als dat van een toprpg game. De liefhebbers van dit genre zullen geboeid zijn tot het eind.

Bij het questen volgt de speler de main storyline. Hierbij sluiten de standaard quests en de extra story line, die je in elk nieuw gebied ontvangt, naadloos op elkaar aan. Naast het questen kan men ook exp verkrijgen door PvP en space missies. De space missies zijn daily quests waarbij de speler met zijn eigen ruimteschip verschillende arcade achtige missies moet voltooien.

De flashpoints worden met vier man gespeeld en zijn te vergelijken met iedere andere MMORPG. Zo heeft iedere speler binnen de groep een eigen rol en valt er in de verschillende flashpoints betere items te behalen. Een extra feature van de plashpoints zijn de soical points. Voor elke nieuwe rang hierin krijgt de speler de beschikking over nieuwe items.  Swtor heeft op dit moment nog geen systeem dat spelers automatisch bij elkaar brengt. De spelers moet dit op de ouderwetse manier doen door middel van de in-game chat te gebruiken.

Player vs player
Spelers kunnen in drie verschillende warzones (Alderaan, Voidstar en Huttball) het tegen elkaar strijden. Met deze warzones behalen de spelers exp, credits, valor en warzone  commendations. Hiernaast kan men ook er ook voor kiezen om in Ilum in raid battles tegenelkaar te strijden.

Met de valor points kunnen de spelers een pvp rang behalen waarmee nieuwe items beschikbaar worden gesteld. Deze dienen vervolgens met warzones commendations gekocht te worden.

De balans van de verschillende classes is gelijk met hier en daar een lichte uitschieter. Dit verschil valt echter niet heel erg op omdat er op dit moment nog geen arena battels zijn geïntroduceerd.

Graphics/Geluid
De gekozen graphics passen goed bij het spel. De verschillende planeten zijn divers en sfeervol ingericht. De personages zijn geëtaleerd maar in het algemeen is het totaalplaatje niet van een overweldigende kwaliteit. Voor een nieuwe MMORPG met zo’n uitgebreide opzet verwacht je in eerste instantie betere graphics. Qua muziek is het helaas niet te vergelijken met de film. De muziek die daadwerkelijk in de game zit is goed, maar niet afwisselend genoeg. Er zijn vaak maar twee of drie nummers die je hoort tijdens het spelen.

Conclusie
Star Wars the old Republic is een MMORPG met goeie basis die uit kan groeien tot iets groots. De verhaallijn is goed uitgewerkt en wordt ondersteund door de ingesproken animatiefilmpjes. Het enige minpuntje op dit moment is de end content. Gelukkig zijn de makers flink bezig om meer toe te voegen.

+ Er is genoeg content om zonder problemen level 50 te behalen
+ Ontwikkelaars zijn 24/7 bezig met nieuwe content toe te voegen
+ 'Star Wars gevoel' is aanwezig
+ Ingesproken animatiefilmpjes
------------------------------------------------------------------------------------------------
-  PvP mist uitdaging en wordt eentonig
-  Er ontbreekt op dit moment end content

Kijk voor meer informatie op de website van Star Wars

MMORPG
Genre: Sci-Fi
Ontwikkelaar: Bioware/EA

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Preview / Review

Nieuwe Trailers

Sponsored Links